AddThis

Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία 2016

15/07/2016 to 25/07/2016

 Περιγραφή

Ώρα έναρξης : 21.00

Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Κάρτα διαρκείας για όλες τις παραστάσεις : 20 ευρώ

Χώρος διεξαγωγής: Παλαίο Ελαιουργείο, Παραλία Ελευσίνας

 

 

Το νεοελληνικό θέατρο λειτουργεί πάντα σαν  καθρέπτης της καθημερινότητας μας. Άλλοτε καθαρά και άλλοτε με αχνή θαμπάδα, βάζει στο στόχαστρο τους θεσμούς, τις συνήθειες, τις συμπεριφορές και σχεδόν πάντοτε αποτελεί φανερή η καλυμμένη αντίσταση στο κατεστημένο, οδηγώντας ίσως έξω από τις γκρίζες γραμμές της κοινωνικότητας και του ευπρεπισμού. Κάθε περίοδος θέτει την σφραγίδα τηςμε τα στοιχεία που την διαμορφώνουν και έρχεται στο μετά να επαληθεύσει αυτά που το θέατρο προείπε.

Άραγε ότι ζούμε στις μέρες μας θα αποτελέσουν μηνύματα θεάτρου και ποιά μορφή θα του δώσει η κρίση που βιώνουμε; Βέβαια είναι εξαιρετικά παρήγορο που όλο και φουντώνουν και πολλαπλασιάζονται το νέαοχήματα του πειραματικού θεάτρου σε μιαανάγκη έκφρασης, αφήγησης, προβολής και αναζήτησης της ταυτότητας του Ελληνικού σύγχρονου θεάτρου.

Παρ' όλα αυτά όμως, το θέατρο παραμένει θέατρο και αποβλέπει πάντα μέσα από την τέρψη και τον ψυχαγωγικό του χαρακτήρα να διδάξει, να επιμορφώσεις να διαμορφώσει ήθος να ανοίξει δρόμους είτε είναι διδακτικό είτε επικό.

Το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.ΠΛΔ. ΠΑΚ.Π.ΠΑ αξιολογώντας το σημαντικό ρόλο του θεάτρου προβάλει και στηρίζει θεατρικές δημιουργίες νέων καλλιτεχνών που προσεγγίζουν την πραγματικότητα με ένα ξεχωριστό δικό τους τρόπο.

 

Η Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ ΠΑΚΠΠΑ

Μαρία Βασιλείου