AddThis

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Επόμενη στάση: Όπερα!"

Παρασκευή, 27/5/2016 - 17:30

Πνευματικό και Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας

0 stars

 Περιγραφή
H Αισχύλειος  Δημοτική Βιβλιοθήκη Ελευσίνας, του Τμήματος Πολιτισμού  του  Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library  και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος , 
προσκαλεί
μαθητές  να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Επόμενη στάση: Όπερα!», που υλοποιεί η Εθνική Λυρική Σκηνή την ίδια μέρα στις 27 Μαΐου 2016 και ώρα 17.30 , στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας (Παγκάλου και Κίμωνος 11). Ομάδα εκπαιδευτών και καλλιτεχνών της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) θα πραγματοποιήσει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο για την όπερα. Το εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας άνω των 11 ετών με στόχο τη γνωριμία τους με το λυρικό θέατρο και την εξοικείωσή τους με την τέχνη του λυρικού τραγουδιού.
(Η συμμετοχή είναι δωρεάν).
 
 
 Είναι απαραίτητη η  δήλωση συμμετοχής στην Αισχύλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη από τις 10 Μαΐου 2016 έως τις 23 Μαΐου του 2016 , προκειμένου να γνωρίζουμε τον ακριβή αριθμό συμμετεχόντων.
 
Η συμμετοχή σας στις παραπάνω εκδηλώσεις θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς και επί πλέον θα συνεισφέρει στην προσπάθεια της πόλης για επιλογή της, ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης το 2021.
 
Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής να  επικοινωνήσετε με τις υπεύθυνες της   Δημοτικής Βιβλιοθήκης, στο τηλ. 210 5565601  από τις  8.00 το πρωί έως 19.30 το απόγευμα  τις καθημερινές και στο mail  vivlio@pakppa.gr .
 
 Συντελεστές
Οι εκπαιδευτές, σε συνεργασία με έναν πιανίστα και έναν τραγουδιστή της όπερας παρασύρουν τους εφήβους -στους οποίους απευθύνεται το πρόγραμμα-, σε μια γιορτή σύμπραξης των τεχνών. Χρησιμοποιώντας στοιχεία λυρικής ερμηνείας αλλά και δραματοποίησης, ενεργοποιούν και ευαισθητοποιούν τους νέους, ανανεώνοντας την οπτική τους απέναντι στην όπερα, μέσα από μια μαγευτική εμπειρία. 
 
Σύλληψη-εμψύχωση: Χριστίνα Αυγερίδη, Ζωή Λυμπεροπούλου, Βενετία Νάση, Κωνσταντίνα Στράνη 
 Λεπτομέρειες

Αφήστε το σχόλιο σας