AddThis

Δι Eleusis Wellness & Arts Festival

Παρασκευή, 12/5/2017 - 10:00

Παλαιό Ελαιουργείο

0 stars

 Περιγραφή
Στην πόλη της Ελευσίνας, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, θα διεξαχθεί το πρώτο διεθνές και μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ ευεξίας και τέχνης "Δι Eleusis Wellness & Arts Festival". Το περίφημο Παλαιό Ελαιουργείο θα φιλοξενήσει από τις 12 έως τις 14 Μαίου τις τριήμερες δραστηριότητες του φεστιβάλ. 
 
Το πρόγραμμα του Δι Eleusis Festival στελεχώνουν ακαδημαικοί και πανεπιστημιακά ιδρύματα, οργανισμοί και φορείς, ολιστικοί θεραπευτές, παιδαγωγοί, καλλιτέχνες και σχήματα από όλα τα πεδία των τεχνών. Ανάμεσα τους διακρίνουμε συμμετοχές από τις ΗΠΑ, την Σενεγάλη, την Ισπανία, την Ιταλία και φυσικά την Ελλάδα.
 
Το Φεστιβάλ....
 
Τι είναι το ''Δι Eleusis - Welleness & Arts Festival'' και που θα πραγματοποιηθεί;
 
To φεστιβάλ ''Δι Eleusis'' είναι μια διεθνής συνάντηση ευεξίας και τέχνης. Θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 στην πόλη της Ελευσίνας, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021. Ο χώρος φιλοξενίας είναι το επιβλητικό Παλαιό Ελαιουργείο, χώρος τέλεσης του φεστιβάλ Αισχύλειων.
 
Γιατί επιλέχτηκε η πόλη της Ελευσίνας; 
 
Η Ελευσίνα υπήρξε για χιλιάδες χρόνια ένα παγκόσμιο κέντρο φιλοσοφίας και μύησης, ενώ τώρα μετασχηματίζεται μέσω της δημιουργικής οικονομίας σε μία σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη. Η ανάδειξη της σε Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, συγκίνησε και έχει τη καθολική στήριξη του ακαδημαϊκού και καλλιτεχνικού κόσμου. Το ενδιαφέρον των ΜΜΕ για την πόλη σε Εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο είναι έντονο και συνεχές. 
 
Ποιος είναι ο σκοπός του φεστιβάλ;
 
Οι διοργανωτές αποσκοπούν στη προώθηση της αυτογνωσίας και της αυτοβελτίωσης, μέσα από πνευματικές και σωματικές πρακτικές. Παρουσιάζουν με ποιο τρόπο οι τέχνες, οι επιστημονικές και εναλλακτικές προσεγγίσεις για το ευζήν συνυπάρχουν και συνεργάζονται σε πολλές περιπτώσεις. Εξερευνούν τη σχέση μας με τη φύση και το περιβάλλον, μοιραζόμενοι τη γνώση που κληρονομήθηκε από το παρελθόν και όσα εφάρμοζαν οι πρόγονοι μας. Εμπνέονται από την ιστορική διαδρομή της Ελευσίνας, και τα περίφημα Ελευσίνια Μυστήρια της αρχαιότητας, έως την βιομηχανική ανάπτυξη και τέλος τον μετασχηματισμό της πόλης σε έναν διεθνή Πολιτιστικό κόμβο.
 
Ποιοι είναι οι στόχοι του φεστιβάλ;
 
Στόχος της διοργάνωσης είναι να αποκτήσει ένα ξεκάθαρο διεθνή χαρακτήρα. Να αποτελέσει ένα θεσμό που θα προσφέρει γνώση και πληροφορίες  από όλο το πλανήτη, όντως από διαφορετικά πεδία δράσης. Κυρίως όμως να μεταδώσει το θετικό μήνυμα μιας καλύτερης ζωής για όλους μας.
 
Ποιο ακριβώς είναι το περιεχόμενο και με ποιο τρόπο θα παρουσιαστεί στο κοινό;
 
Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν δεκάδες εναλλακτικά θεραπευτικά συστήματα και να ενημερωθούν για νοσήματα που κυριαρχούν στη ζωή του σύγχρονου ανθρώπου. Θα παρακολουθήσουν ενδυναμωτικές ομιλίες και εργαστήρια που θα προτείνουν απλούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων. Οι τέχνες θα πρωταγωνιστήσουν ως θεραπευτικά εργαλεία, είτε μέσω διαδραστικών παιχνιδιών για μικρούς και μεγάλους, είτε ως ψυχαγωγικές μέθοδοι. Οι δράσεις ολοκληρώνονται με ομιλίες και παρουσιάσεις για την διατροφή, τη πρόληψη, τη θετική ψυχολογία κ.α.
 
Ποιοι είναι οι εισηγητές και από που προέρχονται;
 
Οι εισηγητές που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα του τριημέρου είναι ακαδημαϊκοί, καλλιτέχνες, επαγγελματίες θεραπευτές, φορείς, πανεπιστημιακά ιδρύματα, καλλιτεχνικές ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ανάμεσα τους συναντάμε καταξιωμένες προσωπικότητες από όλα τα πεδία γνώσης.
 
Τι κάνει τόσο ιδιαίτερο το φεστιβάλ Δι Eleusis;
 
Στο φεστιβάλ Δι Eleusis, η κλασική ιατρική συναντά την εναλλακτική θεραπεία. Οι τέχνες συμπορεύονται με το φιλοσοφικό παρελθόν της Ελευσίνας. Η οικολογία προωθείται μέσα από τις νέες τεχνολογίες. Το φεστιβάλ επενδύει συνειδητά στον Πολιτισμό, ο οποίος συνδέεται με ότι προάγει τη ψυχική ανάταση, τη πνευματική αναζήτηση και κάθε είδους δημιουργικό προβληματισμό. Πάνω απ΄όλα το περιεχόμενο του φεστιβάλ δεν διαιρεί ενισχύοντας εσωστρεφείς διαδικασίες, αντίθετα συνθέτει μέσα από τις συνέργειες διαφορετικών προσεγγίσεων. Αντιμετωπίζει τον σύγχρονο άνθρωπο ως μια ολοκληρωμένη οντότητα και προτείνει τρόπους και εργαλεία ίασης.
 
 
 
Εργαστήρια, Ομιλίες, Σεμινάρια, Παρουσιάσεις, θεραπείες, Παραστάσεις κι άλλα πολλά στη πόλη των μυστηρίων, την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 την Ελευσίνα.
 
Εισιτήρια, πληροφορίες για το πλήρες πρόγραμμα και τους εισηγητές θα βρείτε
 
στον ιστότοπο μας www.eleusis2017.space.
 
Το διεθνές φεστιβάλ ευεξίας και τέχνης Δι Eleusis φιλοξενείται για πρώτη φορά στο περίφημο Παλαιό Ελαιουργείο στη παραλία Ελευσίνας από την Παρασκευή 12 έως την Κυριακή 14 Μαίου 2017.
 
 
 
 
Για περισσότερες πληροφορίες
 
Κλήση 693 689 9712
@eleusis2017
 
 Λεπτομέρειες

Θεσμός: 
ΕΛΕΥΣΙΝΑ - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021

Κατηγορία Θεάματος: 
Λοιπές Εκδηλώσεις

Ζωντανή μετάδοση: 
No

Tags: 
elefsina2021

Αφήστε το σχόλιο σας